Com han evolucionat les vendes al detall en els últims 4 anys a Espanya?

Toda la información de Moneder a tu alcance.
7 de desembre de 2022
Notícies |
índice crecimiento comercio

Amb ànim d’informar sobre la situació del sector retail, a continuació compartirem les dades dels últims 4 anys rellevats per l’Institut Nacional d’Estadístiques actualitzats al mes d’octubre, per si veieu reflectit en el vostre negoci una mateixa correlació de vendes.

Us recordem que des de Moneder tenim l’objectiu d’ajudar a incrementar les vendes del comerç al detall. Des d’aquesta convicció, ens comprometem a difondre aquesta informació que indica l’evolució de la demanda del sector retail, per a vosaltres, els comerciants puguin comparar les seves xifres amb la mitjana espanyola.

En els següents gràfics, es podrà observar un creixement positiu en l’últim any en el sector alimentació. Per part seva, el sector equipament personal i de la llar, es van veure greument afectats el març de 2020 a causa de l’inici de la pandèmia, repuntant notablement l’últim període.

Cal tenir en compte, que l’Índex de Comerç al detall (ICM) té com a missió conèixer el procés evolutiu de les vendes i l’ocupació en el sector del comerç minorista a Espanya i complir amb les exigències que estableix EUROSTAT en l’estudi conjuntural relatiu a aquest sector.

La informació es recull d’una mostra de 12.500 empreses situades en tot el territori nacional, de les quals s’obtenen dades per qüestionari, telèfon, fax o web, de les vendes brutes mensuals i del número d’ocupats referits a l’últim dia de cada mes.

A continuació, mostrarem alguns gràfics que mostren visualment la variabilitat de les vendes des del mes de novembre de 2018 al mes d’octubre de 2022.

Índex* de xifra de negocis per a comerç al detall, sector alimentació, dels últims 4 anys:

sector alimentación

Índex* de xifra de negocis per a comerç al detall, sector equipament personal, dels últims 4 anys:

equipamiento personal

Índex* de xifra de negocis per a comerç al detall, sector equipament de la llar, dels últims 4 anys:

equipamiento del hogar

Índex* de xifra de negocis per a comerç al detall, empreses unilocalizadas (una sola botiga), dels últims 4 anys:

Empresas unilocalizadas

Índex* de xifra de negocis per a comerç al detall, activitat 4791 ‘Comerç al detall per correu i Internet’, dels últims 4 anys:

'Comercio al por menor por correspondencia e Internet'

Índex, mesura la variació entre el valor actual i el valor de l’any 2015. Un índex de 100 significa no variació. Un índex de 110 indica un 10% d’increment i un índex de 90 indicaria una reducció del 10%.

2022 | Web desenvolupada per Javajan, experts en disseny i programació de webs, apps i botigues online.
Llicenciada per Moneder, experts en la sostenibilitat del comerç local.