En aquesta publicació us volem adjuntar un seguit de bones pràctiques per adaptar les millors mesures i garantir la seguretat del personal i del client. Són mesures i recomanacions elaborades pel Ministeri de Sanitat.
Què podem fer per protegir-nos de la Covid-19?
- Rentar-te les mans freqüentment.
- Evitar tocar-te els ulls, nas i boca.
- Cobrir-te la boca en tossir i el nas amb el braç flexionat.
- Utilitzar mocadors per eliminar les secrecions respiratòries i tirar-los immediatament.
- Si presentes símptomes respiratòris, cal evitar el contacte amb altres persones.
Mesures d’higiene personal:
- Realitzar una higiene de mans freqüentment amb aigua i sabó.
- Evitar el contacte proper i mantenir distància de més d’1 metre amb les persones.
- Sempre que es pugui, establir un sistema de treball per torns amb rotació de personal.
- Neteja i desinfecció dels llocs de treball al canviar de torn.
- Rentar i desinfectar els uniformes diàriament.
- Suspendre el fitxatge amb empremta dactilar.
Mesures d’higiene als establiments:
- Ventilació del local.
- Neteja i desinfecció freqüent de les instal·lacions (mobles, telèfons, portes, banys, etc).
- Utilitzar guants per netejar l’establiment.
Mesures en la zona de venda:
- Informar amb cartellera a les persones treballadores i clients del procediment d’higiene.
- Evitar la manipulació directa per part dels clients als aliments i altres equips.
- Fomentar el pagament amb targeta. Netejar el TPV després de cada ús.
- Utilitzar guants i netejar-los amb gels alcohòlics.
- Distància recomanada entre el treballador-client de més d’1 metre.
- Establir un aforament màxim per complir amb les mesures dictades.
- Es recomana utilitzar mampares o elements físics per assegurar la protecció del treballador-client.
Aquestes són algunes de les mesures més importants a tenir en compte, però podeu revisar més mesures de protecció al següent document.