Mesures de xoc per ajudar a la ciutadania i al comerç local

23 de setembre de 2020
Notícies |
Medidas para el comercio

La crisis del Coronavirus ha colpejat econòmicament a nombroses famílies dels nostres municipis. Tanmateix, ha afectat negativament al comerç local, un important sector econòmic que aporta serveis i dinamitza els nostres pobles. És per aquest motiu que nombrosos ajuntaments ens estan contractant per a aportar solucions amb Moneder.cat, la nostra plataforma de fidelització i de gestió de monedes locals, entregant ajudes als ciutadans que únicament es poden gastar en el comerç local, beneficiant així ambdós col·lectius.

Ara que el govern espanyol ha suspès la regla de despesa per què els ajuntaments puguin utilitzar el seu superàvit, és el moment ideal per a aplicar mesures de xoc per ajudar als ciutadans i al comerç local del seu municipi.

Moneder.cat ofereix múltiples opcions per ajudar als ciutadans en benefici del comerç local. Aquestes són algunes de les idees que hem adaptat per a diferents ajuntaments (algunes xifres poden no ajustar-se a la realitat final).

  • Cabrera de Mar (ajuda finalitzada):  L’ Ajuntament ha entregat un val de 20€ a les 1665 famílies del municipi perquè s’ho gastin únicament als comerços de la ciutat. Per a fer-ho, l’ajuntament ha enviat per carta un codi a cada família. En registrar-se a través de la web o APP i assignar-se el codi, la família rep automàticament al seu compte moneder els seus 20€ de municipi.
  • Palafrugell (palafrugell.moneder.cat – ajuda en procés): L’ Ajuntament va facilitar un llistat amb més de 9000 DNIs i imports corresponents a cada un (20€, 40€ o 80€ amb un total de més de 280.000€). El clients poden fer la despesa en els comerços locals sense registrar-se i mostrant només el DNI. Però, si es registren obtenen altres beneficis, com el control de la despesa a través de l’APP i l’acumulació de noves gratificacions per part dels comerços.
  • Eivissa (eivissa.moneder.com – ajuda en procés): Els ciutadans residents a l’illa d’Eivissa, es podran registrar com a clients a través de l’APP “Som comerç Eivissa” o web eivissa.moneder.com, i tot seguit aplicar-se un únic bo o codi d’abonament que entregarà 10€ per a realitzar una compra mínima de 30€ en els comerços d’un dels 5 municipis de l’Illa (el client ha d’escollir prèviament el municipi on realitzar la compra). La primera campanya repartirà un màxim de 5000 bons de 10€ a clients únics.
  • Salamanca: Els negocis de la ciutat entregaran als seus clients un 6% de l’import de cada venda en forma d’euros de ciutat, que els clients només podran utilitzar per a realitzar compres a llibreries (un dels sectors més desfavorits) i serveis municipals. 
  • La Seu d’Urgell: L’Ajuntament entregarà ajudes econòmiques a persones en situació d’atur o d’Erto, per revitalitzar el consum local.
  • Sant Vicenç dels Horts: L Ajuntament entregarà el 50% de les subvencions municipals en forma d’euros de municipi, perquè els diners rebuts reverteixin forçosament en els negocis del municipi. Tenint en compte que alguns clients poden rebre imports considerables al compte Moneder, per seguretat només podran pagar amb el saldo acumulat utilitzant la identificació amb APP.  Es preveu que anualment els negocis del municipi rebin 300.000€ amb aquest sistema, sense incrementar el pressupost municipal, doncs les subvencions es seguiran atorgant amb els mateixos criteris i imports.
  • Sant Cugat: L’ Ajuntament entregarà a cada una de les 30.000 llars de Sant Cugat, un val de 20€ perquè es realitzi la despesa a comerços de la ciutat. Com a màxim es podrà pagar el 50% de l’import de la compra amb euros de municipi. Així doncs, cada client haurà de fer una despesa mínima de 40€ en els comerços de la ciutat, generant ingressos als comerços per valor de 1.200.000€. Qualsevol resident de la llar pot registrar-se amb el seu DNI per rebre automàticament l’ajuda en el seu compte Moneder.
  • Tarragona (tgn.moneder.cat). L’ Ajuntament ha entregat 100€ a qualsevol comerç que es doni d’alta a la plataforma de fidelització moneder i assisteixi a una formació personalitzada sobre les funcionalitats i avantatges de les eines de promoció, comunicació i fidelització que ofereix Moneder.  Es preveu integrar la plataforma Moneder amb el pagament de la zona blava, perquè els comerços puguin fidelitzar els clients gratificant-los amb euros d’aparcament.


El vostre municipi està interessat en algunes d’aquestes mesures de xoc? Teniu alguna altra proposta en la qual puguem col·laborar  per a ajudar a la ciutadania i al comerç local? 
Us interessen algunes d’aquestes altres opcions?

  • Compra de moneda local amb targeta bancària: els ciutadans poden comprar moneda local pagant un import menor. Per exemple, poden comprar 25€ de moneda local pagant només 20€. Els 5€ restants son assumits per l’ajuntament en forma de subvenció. O bé, es pot plantejar un sistema mix en el qual els comerços assumeixen una part del descompte.
  • Incentius per a mantenir la moneda local circulant: Per a mantenir la moneda local circulant entre els negocis, s’incentiva que els comerciants realitzin les seves compres a altres comerços del municipi pagant amb la moneda local acumulada. A més, es penalitza el bescanvi de la moneda local, si no es compleixen certs condicionants. Per exemple, els euros només son bescanviables si s’han intercanviat un mínim de 3 vegades.


Estem a la vostra disposició per a resoldre qualsevol dubte.

2022 | Web desenvolupada per Javajan, experts en disseny i programació de webs, apps i botigues online.
Llicenciada per Moneder, experts en la sostenibilitat del comerç local.