2020 ANY NEGRE PEL COMERÇ AL DETALL

12 d'abril de 2021
Notícies |
Comercio Minorista

Les vendes del comerç al detall es desplomen un 7,1% durant el 2020, el retrocés més gran des de 2012.

I LAMENTABLEMENT, Enguany, LES VENDES Al detall ACUMULEN JA UN DESCENS DEL -3,7%…

En un any negre per a l’economia en general i per al consum dels consumidors, el comerç al detall va notar els estralls de la crisi del coronavirus i va registrar al 2020 un enfonsament de les seves vendes del 7,1%.

És la major caiguda des de 2012 i trenca una ratxa de sis anys consecutius d’avanços anuals.

Després d’encadenar 10 mesos, des de març, amb xifres de negoci inferiors a les de l’any anterior, amb patacades de dues xifres al març, abril i maig, els mesos de novembre i desembre, amb les campanyes de Black Friday i Nadal, no van servir per a impulsar les vendes.

NOMÉS LES BOTIGUES D’ALIMENTACIÓ I LES GRANS CADENES VAN MANTENIR ELS SEUS INGRESSOS, MENTRE CAUEN LES GASOLINERES I LES BOTIGUES DE ROBA

 

Només se salven de les caigudes els aliments i les grans cadenes de distribució (empreses amb més de 25 botigues), mentre que la facturació de les gasolineres registra un enfonsament sense precedents del 18,8%. L’ocupació en el sector es ressent també, amb un descens del 2,4% durant el 2020.

La pandèmia del coronavirus, amb el confinament, les restriccions a la mobilitat, les limitacions d’aforaments i la incertesa econòmica que ha portat a moltes llars, ha estat i continua sent un obstacle per al consum, excepció feta del comerç d’alimentació.

Els supermercats i botigues d’alimentació, com a servei essencial, han estat dels pocs negocis que han pogut funcionar sense restriccions, però el creixement de l’alimentació no ha compensat la resta.

Des de Moneder, volem ajudar a donar la volta a aquestes desoladores dades. No, no fem miracles, però donem peu a creure en ells. La nostra plataforma de fidelització (web+app+intranet) el nostre Marketplace… són diferents solucions, que combinades o per separat, poden ser de molta utilitat al servei d’Ajuntaments i associacions de comerciants per a reforçar i potenciar el comerç local.

Font: aquí

2022 | Web desenvolupada per Javajan, experts en disseny i programació de webs, apps i botigues online.
Llicenciada per Moneder, experts en la sostenibilitat del comerç local.