Supermercats, AII!!!

Toda la información de Moneder a tu alcance.
8 de setembre de 2023
Categoria Notícies | Notícies |
Cesta de compra de un supermercado

D’un temps cap aquí, resulta difícil ignorar una realitat com un temple:

  • Els preus als supermercats estan pels núvols.

El motiu és senzill: tenen la paella pel mànec.

De fet cada cop que tanca un establiment, ja sigui dels de tota la vida o dels que intenten obrir-se camí començant de zero, indirectament els estem ajudant a subjectar amb més força aquest mànec (i ja se sap que qui té el mànec, normalment manega).

Però es que si fem un kit kat i aparquem aquest ritme de vida frenètic que ho engoleix tot, segur que observarem que, probablement, al nostre municipi hi ha més supermercats que peixateries, més supermercats que fruiteries, més supermercats que carnisseries i més supermercats que forns de pa (bars tremoleu, que sou els següents).

Per no esmentar ferreteries, sabateries i merceries o negocis de moda, electrodomèstics o llum, etc… que sofreixen la mateixa situació a mans dels grans magatzems.

A què dona origen això? AAI!!!

  • A que els supermercats cada cop tinguin menys competència.
  • A que les persones cada cop tinguin menys opcions.
  • I a que puguin posar els preus que els hi doni la gana.

Si ja no queden botigues, no importarà el preu, on comprarem el peix? La fruita? La carn? El pa? Exacte, al supermercat.

L’estratègia comercial que han seguit és la mateixa que estan seguint Amazon i el seus sucedanis:

  • La promesa (real al principi) de preus baixos, guanyar temps i rapidesa en el servei (Algú havia vist bufar a un client a la cua d’un supermercat per portar 3 minuts esperant abans de l’aparició dels gran marketplace? Nosaltres tampoc).

El més contradictori de tot plegat és que els supermercats són al comerç de proximitat el que Amazon i els seus sucedanis acabaran sent d’aquí un temps als supemercats.

O és que ens creiem que els preus dels grans marketplace seran sempre baixos i que el plaç d’entrega serà sempre tan ràpid? O que sempre tindrem molt per escollir? No podem ser tan il·lusos…arribat el moment oportú, acabaran fent com els supermercats.

En fi, amb aquesta publicació ni volem fer apologia del comerç de proximitat ni volem criticar els supermercats o Amazon i els seus sucedanis. Simplement seguint la nostra recomanació hem fet un kit kat i ara us estem explicant el que hem vist.

Dit això, queda ben clar que depen de tots nosaltres que recuperem el mànec o que ens cremem amb la paella. AAI!!!

2022 | Web desenvolupada per Javajan, experts en disseny i programació de webs, apps i botigues online.
Llicenciada per Moneder, experts en la sostenibilitat del comerç local.