Entrevista a Anna Parera, dinamitzadora de comerç Castellar del Vallès

Toda la información de Moneder a tu alcance.
19 de juliol de 2017
Notícies |
Entrevista a Annaparera

Anna Parera és la dinamitzadora de Comerç Castellar, l’associació de botiguers de Castellar del Vallès, i en aquesta entrevista ens explica quins van ser els motius que els van portar a implantar el sistema Moneder, i com els hi funciona:

Què va impulsar a l’associació de Castellar del Vallès a utilitzar sistema de fidelització per moneder.cat?

Des de l’Associació de Comerciants de Castellar feia uns mesos que ens plantejàvem l’opció d’instal•lar un sistema de fidelització als nostres establiments que pogués vincular els clients al comerç local de la nostra població i, a la vegada, premiar-los d’alguna manera. Vam estar buscant diverses opcions i, finalment, amb la plataforma que vam quedar més convençuts va ser moneder.cat. Ens va agradar que es poguessin combinar mètodes més clàssics, com ara la targeta, amb altres sistemes més moderns com l’app.

Quines millores heu obtingut amb el sistema de fidelització moneder.cat ?

El sistema és una forma de difusió per als comerços. L’aplicació mòbil permet que l’usuari pugui buscar el tipus de botiga que li interessa, conèixer-la i seguidament anar-hi a comprar. D’altra banda, les gratificacions que donen els comerciants als seus clients també estableixen un lligam i promouen que els clients se sentin contents quan acumulen una quantitat de diners que poden descomptar en una compra futura.

Hi va haver dificultats per part dels comerços per implantar aquest sistema?

Impulsar una novetat sempre demana temps i dedicació. Tot i que el funcionament del sistema és força intuïtiu i fàcil d’acostumar-s’hi, cal entrar en la seva dinàmica i aquesta és la dificultat. Al principi, als comerciants els sorgien dubtes, però de mica en mica, els han anat resolent. Des de l’Associació atenem totes les consultes que els surten i això és important poder-ho garantir. D’altra banda, vam organitzar unes sessions explicatives del funcionament del sistema, perquè els botiguers poguessin veure de forma pràctica tot el que la plataforma els permet fer.

Quines recomanacions faríeu a una associació que comenci a utilitzar el sistema de fidelització moneder.cat?

El primer que li aconsellaríem és que cal estar convençut d’aplicar el sistema de fidelització. Perquè funcioni és necessari estar-hi a sobre, recordar-se de fer la targeta als clients, de demanar-la i de passar-la. L’activitat és molt important per notar els resultats. Cal tenir un grup de comerços actius, però no cal capficar-se si són pocs. El sistema pot anar creixent de mica en mica. És una bona opció que tenim les poblacions amb establiments petits i de proximitat perquè els nostres clients tinguin un vincle amb el petit comerç i no marxin (tan sovint) cap a les grans superfícies.

Quins avantatges trobeu que hi ha al lligar una app al sistema de fidelització ?

La tecnologia i els mòbils estan presents a tot arreu. Pràcticament tots anem amb un smartphone i busquem tenir-hi el màxim d’utilitats. Per aquesta raó és molt avantatjós lligar el sistema amb una app. És una manera de cridar l’atenció del client i alhora de posar-li fàcil el contacte amb els comerços.

Podeu destacar alguna opinió de clients i comerços?

Als comerços els va costar “arrancar”, recordar-se de donar a conèixer el sistema entre els seus clients i de passar-los la targeta i també de fer promocions. Encara ens queden funcions per anar potenciant, però sabem que els comerços que utilitzen +Comerç activament estan contents amb el sistema, perquè poden premiar d’alguna manera els clients fidels.
Pel que fa als clients, tenim constància que al principi veien que els comerciants anaven una mica perduts i que havien d’agafar el ritme. Des d’un primer moment però, el sistema va tenir molt bona rebuda, perquè no té cap cost pel client. I ara estan contents perquè poden anar a comprar i adherir-se a promocions i obtenir descomptes.

Anna Parera
Dinamitzadora Comerç Castellar
Associació de Comerciants de Castellar del Vallès

Fotografies de Lluís Franco pel Diari de Sabadell

2022 | Web desenvolupada per Javajan, experts en disseny i programació de webs, apps i botigues online.
Llicenciada per Moneder, experts en la sostenibilitat del comerç local.