6 claus per a millorar el comerç local

Toda la información de Moneder a tu alcance.
15 de setembre de 2022
Notícies |
comercio local

Des de Moneder.cat compartirem algunes accions concretes, que et podran ajudar a revitalitzar el sector comercial de la teva ciutat.

És clar que amb el pas del temps, les innovacions tecnològiques i les circumstàncies per les quals hem passat recentment, ens han fet canviar els nostres hàbits de consum. La cerca contínua de millorar la nostra qualitat de vida, està generant impactes socials, polítics i econòmics, i per això, ens toca reinventar-nos, i fer-li un volt de rosca a les nostres estratègies comercials.

En aquest sentit, s’associa la informació i la tecnologia per a crear nous entorns que impulsin l’economia i models de negoci. Sent els comerços locals els més colpejats en els últims anys per aquests canvis en els hàbits de consum, és imprescindible que es duguin a terme determinades accions per a ajudar a la gestió intel·ligent que estan dirigides a la innovació del comerç local.

6 accions per a millorar el comerç de la teva ciutat:

1. Crea promocions, serveis o esdeveniments per a incrementar la freqüència de compra

Tenint en compte que una de les metes és incrementar les vendes, sigui amb els teus clients més pròxims o amb la captació de nous, una possibilitat és crear promocions o esdeveniments per a donar a conèixer els nostres productes o serveis. I per als qui ja ens coneixen, aplicar accions de fidelització perquè ens comprin amb major freqüència.

App Moneder

Per exemple, amb l’App Moneder, els clients poden rebre gratificacions, descomptes i premis per comprar en els comerços locals adherits, generant així una cadena de compra que afavoreix a tota la ciutat.

2. Fer un seguiment dels teus clients

Quins són els problemes dels teus clients? Quines són les seves necessitats? Com els puc ajudar amb els meus productes o serveis? Aquestes preguntes la hi ha de fer tot comerciant, i per a respondre, has d’utilitzar la informació i avançar-te a les seves necessitats. L’ús de les xarxes socials, l’enviament de newsletters, actualitzar els post de la pàgina web, podrien generar un diàleg per a mantenir una constant comunicació amb els clients.

 

3. Potenciar les activitats recreatives dins del municipi

En aquest punt, ens referim al fet que s’integri al comerç local en les activitats del municipi, per a evitar la fugida de despesa cap a altres ciutats. És a dir, estem parlant de la participació en campanyes promocionals temàtiques de caràcter local (Nadal, dia del Pare, Sant Valentí, festa patronals…)

 

4. Analitza la satisfacció dels teus clients de manera contínua

“Si no saps com et perceben els teus clients, no podràs millorar mai”, expressa iurban.es. Crea breus enquestes una vegada que acabis d’oferir el teu servei. Mira les seves expressions, escolta els seus comentaris, les seves reaccions… Les enquestes en línia són molt senzilles de fer i molt pràctiques, aquí podràs consultar els aspectes a millorar i/o observacions dels consumidors.
També pots demanar que et deixin ressenyes en Google My Business o en les xarxes socials del teu comerç. Tenint en compte que el que pensi el client és el que veritablement importa, aquesta acció podria tenir un gran valor per a millorar el teu negoci.

 

5. Creació d’una guia de comerç que es difongui entre la població a través de les oficines de turisme, propis comerços o internet

L’elaboració i implementació d’una guia de comerços, tant en format paper com digital, donarà a conèixer totes les possibilitats disponibles en la localitat. La guia ha d’incloure informació relativa a l’oferta comercial, els serveis que presta cada comerç i informació relativa a altres establiments i/o activitats.

Marketplace Moneder

6. Implantació d’un MarketPlace que reuneixi a tots els comerços de la teva ciutat, i lliurament els productes a domicili

Com un Amazon, però de la teva localitat, es tracta d’una pàgina web de comerç electrònic que implica a tots els comerços de la teva localitat i els seus productes o serveis. Amb l’opció que els clients puguin comprar directament per aquí i que el producte arribi al seu domicili sense càrrec.
Així ho fem des de Moneder, i ho apliquem per exemple a l’Ajuntament d’Oliva, amb el Marketplace www.jocompreaoliva.es.

Què t’han semblat aquestes solucions?

Si vols aplicar alguna d’elles, no dubtis a contactar-nos amb nosaltres via email a info@moneder.com

2022 | Web desenvolupada per Javajan, experts en disseny i programació de webs, apps i botigues online.
Llicenciada per Moneder, experts en la sostenibilitat del comerç local.